Om oss

Långsjö Båtbyggeri

Långsjö Båtbyggeri AB är ett båtbyggeri i norra Bohuslän som bygger och säljer de klassiska sniporna LångsjöSnipan och Snipan af Musö. Utöver dessa snipor producerar vi även hyttbåten Manko 27 som funnits på marknaden sedan 2017. Produktionsvolymen ligger på ca 20-30 båtar per år och alla båtar byggs med så lokala material och leverantörer som möjligt. Vi är också den enda svenska återförsäljaren av Coaster Boats. Vi erbjuder även vinterförvaring av båtar i olika kategorier och utför service- och reparationsarbeten på förfrågan.

Långsjö Båtbyggeri AB’s lokaler är moderna och ljusa med möjlighet att ta in båtar upp till 35 fot. Fullutrustad med lyftmöjligheter och allt som ett effektivt båtbyggeri kan tänkas behöva. Plastarbeten och formplastning sker i andra lokaler men på nära avstånd så allt sker lokalt. Företaget ägs och drivs av makarna André och Tove Nordhvalen.


Personal

André Nordhvalen

VD och försäljning

0704790386, info@langsjobat.se


Tove Nordhvalen

Ekonomi och administration

0730445653, tove@langsjobat.se


Jimmy Karlsson


Johannes Sörqvist


Erik Kristoffersson


 Björn Wrede


Långsjö

58°38′N 11°16′Ö
Mittemellan Fjällbacka och Grebbestad ligger det lilla samhället Långesjö, mjukt inbäddat i lagunen som utgörs av fastlandet och halvön Veddö. Samhället var fram till 1970-talet hemmahamn för många lokala yrkesfiskare, och även idag är det en viktig hamn för främst fritidsbåtar med skydd ifrån väder och vind. Naturhamnen fungerade även som landstigningplats för bofasta på Musö, vilket har givit Snipan af Musö dess namn.

 

 

langsjologo