Snipan af Musö

Snipan af Musö

har sitt ursprung i norra Bohuslän där snipor alltid har haft ett klassiskt utseende, vackra linjer ska bäddas in i bred vattenlinje för stabilitet och för lastförmågan.

Inspirationen kom bland annat från den seglande allmogebåten Kosterbåt, men även drag från tidigare byggen i Andrés släkt, som till exempel farfar Alberts träsnipor från 50-talet. De klassiska egenskaperna är typiska för Snipan af Musö 22, samtidigt som en drivkraft har varit att öka marschfarten gentemot den traditionella snipan. Denna 22-fotssnipa är ritad och konstruerad av tredje generationens båtbyggare André Nordhvalen, och tillsammans med gamla skolkamraten Jimmy Karlsson togs gjutformar fram till en vacker och praktisk snipa. Snipan lämpar sig lika bra för nöjesturer som fritidsfiske. Intresset för denna modell har växt stadigt och redan 2021 kommer byggnummer 70 lämna båtbyggeriet i Långsjö.

 

Snipan af Musö Classic

För dig som vill ha mer av den klassiska lyxen.

Snipan af Musö Classic kan utrustas med allt, det är nästan bara fantasin och längden på 6,8 m som sätter gränserna. Här har vi minskat ballasten något och med tillval som trimplan och den större Lombardini motorn på 35hk diesel gör snipan hela 11 knop i toppfart vilket borgar för en bekväm marschfart på 8-9 knop.

För att få kallas Classic bör teakdäck finnas och även teak på durken. Färgat skrov är ett vanligt tillbehör och det finns en mängd olika färger att välja på. Bekväma formsydda dynor klär även snipan vackert. Badstegen i aktern medför att du alltid har nära till ett svalkande dopp, samt ger dig en trygghet att enkelt komma upp i båten igen om någon skulle råka ramla i. Rorkulten i oljad teak är bekväm att styra med, och hackbrädet ger skön avlastning vid behov. Självklart är båten utrustad med regelmässiga lanternor, samt praktiska ankarboxar på både för– och akterdäck. 

Snipan af Musö Classic kommer med en rad utrustning och tillbehör, men utöver det kan man givetvis tilläggsutrusta efter eget behov. Classic är en båt som skräddarsys efter just dina önskemål så att din båt blir helt perfekt.

 

Snipan af Musö Fishing

Vi strävade efter att få en snipa som kan göra allt, och Snipan af Musö Fishing visar detta jämfört med sina syskonbåtar.

Praktiska ytor med grovt halkskydd och höga fribord skapar en trygg vistelse, samtidigt som det är enkelt att hålla rent efter fisketuren, för att dagen efter kunna ta en nöjestur med familjen.

Fishing-modellen har (om man vill) extra ballast för ytterligare stabilitet och tyngd i sjön.

Vi kan även extrautrusta med t.ex. mast med dörjestänger och lindragare direkt ifrån båtbyggaren.

– Bilder Utsida –

– Bilder Insida –

– Teknisk Data –