Om oss

Långsjö Båtbyggeri

langsjologo

Långsjö Båtbyggeri AB är bolaget som Musö Marin & Snickeri jobbar under och kommer i framtiden bli kärnan i vår nyproduktion av båtar. Långsjö Båtbyggeri AB’s lokaler är moderna och ljusa med möjlighet att ta in båtar upp till 45 fot. Fullutrustad med lyftmöjligheter och allt som ett effektivt båtbyggeri kan tänkas behöva. Plastarbeten och formplastning sker i andra lokaler men på nära avstånd så allt sker lokalt.

Tanums Marin

tanumsmarin

Långsjösnipan tillverkas och försäljs av Tanums Marin med bas i Långesjö, 2 km norr om Fjällbacka (väg 163) västkusten i Tanums kommun. Båtar för beskådning finns i vår verkstad belägen mellan Fjällbacka och Långesjö. Verkstaden är dock inte alltid bemannad, utan kontakta oss så möter vi upp och ger vägbeskrivning. Tanums Marin ägs och drivs av bröderna Magnus och Johan Bengtsson, som också driver småbåtshamnen Tuvorna Hamn i Långsjö. Läs mer om hamnen här: www.tuvornahamn.se

Långsjö

58°38′N 11°16′Ö
Mittemellan Fjällbacka och Grebbestad ligger det lilla samhället Långesjö, mjukt inbäddat i lagunen som utgörs av fastlandet och halvön Veddö. Samhället var fram till 1970-talet hemmahamn för många lokala yrkesfiskare, och även idag är det en viktig hamn för främst fritidsbåtar med skydd ifrån väder och vind. Naturhamnen fungerade även som landstigningplats för bofasta på Musö, vilket har givit Snipan af Musö dess namn.